Ua taofia le tautua a le Pasefika!Le alamanuia liner ua lata ina leaga?

tala fou

Ua taofia le tautua a le Pasefika!Le alamanuia liner ua lata ina leaga?

Ta'oto le tautua a le Pasefika

Ua fa'ato'a taofia e le so'otaga se auala i le Pasefika i se gaioiga e fa'ailoa mai ai o lo'o sauni kamupani va'a e faia ni la'asaga sili atu ona malosi i le puleaina o le gafatia e faapaleni ai le pa'u o le sapalai ma le mana'oga.

O se fa'alavelave i le alamanuia liner?

I le aso 20, na taʻua ai e le sui o le Alliance Hapag-Lloyd, ONE, Yang Ming ma HMM, e tusa ai ma le tulaga o maketi o loʻo i ai nei, o le a taofia e le soʻotaga le laina laina PN3 mai Asia i le talafatai i Sisifo o Amerika i Matu seʻia oʻo i se isi faʻamatalaga, amata mai. o le vaiaso muamua o Oketopa.

E tusa ai ma le eeSea, o le averesi o le gafatia o le PN3 Circle Line i vaiaso taʻitasi e tuʻuina atu ai vaʻa e 114,00TEU, ma le malaga toe foʻi e 49 aso.Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻalavelave le tumau o le PN3 loop, fai mai le Alliance o le a faʻateleina telefoni feaveaʻi ma faia suiga suiga i ana Asia-North America PN2 auaunaga auala.

O LE faʻasalalauga o suiga i fesoʻotaʻiga i luga o le Pasefika e oʻo mai i le aso malolo o le Golden Week, i le maeʻa ai o le faʻamalolo lautele o vaalele a sui o le Alliance i luga o auala Asia-Nordic ma Asia-Mediterranean.

O le mea moni, i LE vaiaso ua tuanaʻi, o paaga i le 2M Alliance, Ocean Alliance ma The Alliance ua matua faʻateleina a latou fuafuaga faʻaititia e faʻaitiitia ai le gafatia i luga o le Pasefika ma Asia-Europa auala i le faaiuga o le masina a sau i se taumafaiga e taofi. le fa'ase'e i fua fa'atatau.

Na matauina e le au suʻesuʻe a le Sea-Intelligence se "faʻaititia tele o le gafatia faʻatulagaina" ma faʻatatau i "se numera tele o vaʻa avanoa."

E ui lava i le "faalēaogāina le tumau", o nisi o laina taʻavale mai Asia ua faʻaleaogaina mo vaiaso i le faʻaiʻuga, lea e mafai ona faʻamatalaina o le faʻamalologa o le tautua.

Ae ui i lea, mo mafuaaga faapisinisi, o kamupani fela'ua'i sui auai ua mumusu e malilie i le taofia o le auaunaga, aemaise lava pe afai o se matasele faapitoa o le filifiliga sili lea mo a latou tagata faatau tetele, mautu ma gafataulimaina.

O lona uiga e leai ma se tasi o vaega e tolu e naunau e faia le faaiuga faigata e taofi muamua auaunaga.

Ae ona o tau o pusa, aemaise lava i luga o auala Asia ma Europa, ua matua pa'ū i nai vaiaso ua tuanaʻi, o le umi o le faʻaauauina o le auaunaga ua fesiligia i le lotolotoi o le paʻu tele o le manaʻoga ma le faʻatupuina o le tele o gafatia.

E tusa ma le 24,000 TEU o le fausiaina o vaa fou i luga o le auala Asia ma Europa i Matu, lea sa tatau ona faʻatinoina i vaega, ua paka faʻavalevalea i le taula saʻo mai le faʻatauga, ma e sili atu le leaga o le a oʻo mai.

E tusa ai ma le Alphaliner, o le isi 2 miliona TEU o le gafatia o le a faʻalauiloaina aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le tausaga."O le tulaga ua sili atu ona leaga ona o le le taofia o le faʻatonuina o le tele o vaʻa fou, faʻamalosia le vaʻa e faʻaitiitia le malosi nai lo le masani e taofia ai le faʻaauauina o le paʻu o tau o uta."

"I le taimi lava e tasi, o loʻo tumau pea le maualalo o tau o vaʻa ma o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia le tau o le suauʻu, ma atili ai ona leaga," o le tala lea a Alphaliner.

O le mea lea e manino ai o le auala o le faʻamalolo lea na faʻaaoga lelei muamua, aemaise lava i le taimi o le poloka 2020, e le o toe faʻaaogaina i le taimi nei, ma o le a manaʻomia e le kamupani liner le "tuʻi le pulu" ma taofia le tele o auaunaga e foia ai le taimi nei. fa'alavelave.

Maersk: O fefaʻatauaiga i le lalolagi o le a toe faʻaleleia i le tausaga fou

Na taʻua e le pule sili o vaa Tenimaka, Maersk (Maersk), Vincent Clerc, i se faatalanoaga, o fefaʻatauaʻiga a le lalolagi ua faʻaalia faailoga o le pikiina, ae e le pei o le suiga o suʻesuʻega i lenei tausaga, o le toe faʻaleleia o le tausaga fou e mafua ona o le siʻitia o manaoga o tagata faatau i Europa ma Amerika.

Fai mai Mr Cowen, o tagata faʻatau i Europa ma Amerika o le mafuaʻaga autu lea o le toe faʻaleleia o manaʻoga tau fefaʻatauaʻiga, ma o maketi a Amerika ma Europa na faʻaauau pea ona faʻaalia le "mataʻutia le malosi".

Maersk i le tausaga talu ai na lapatai mai e uiga i le vaivai o manaoga o felauaiga, faatasi ai ma faleteuoloa e tumu i oloa e leʻi faʻatauina, maualalo le talitonuina o tagata faʻatau ma faʻatauga fagu.

E ui i tulaga faigata o le tamaoaiga, o maketi o loʻo tulaʻi mai ua faʻaalia le maufetuunaʻi, aemaise i Initia, Latina Amerika ma Aferika, o lana tala lea.

O le itulagi, faʻatasi ai ma isi tamaoaiga tetele, o loʻo faʻafefe i mea tau tamaoaiga e pei o le Rusia-Ukraine feteʻenaʻiga ma le US-China trade war, ae o Amerika i Matu e faʻamoemoe e malosi le faʻatinoga i le tausaga fou.

Pe a amata ona faʻalelei mea ma ua foia le faʻafitauli, o le a tatou vaʻaia le toe faʻaleleia o le manaʻoga.O maketi o loʻo tulaʻi mai ma Amerika i Matu o nofoaga ia e sili ona malosi mo le mafanafana.

Ae o Kristalina Georgieva, pule faatonu o le International Monetary Fund, e leʻi faʻamoemoeina, fai mai i le G20 Summit i New Delhi o le ala i le faʻateleina o fefaʻatauaʻiga o le lalolagi ma le tuputupu aʻe o le tamaoaiga e le o se mea sologa lelei, ma o mea na ia vaʻaia e oʻo mai i le taimi nei na matua faʻalavelave lava.

"O lo tatou lalolagi o loʻo faʻaleagaina," o lana tala lea."Mo le taimi muamua, o fefaʻatauaiga a le lalolagi o loʻo faʻalauteleina lemu nai lo le tamaoaiga o le lalolagi, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o fefaʻatauaʻiga i le 2% ma le tamaoaiga o loʻo faʻatupulaia i le 3%.

Fai mai Georgieva e mana'omia fefa'ataua'iga e fausia ai Alalaupapa ma fa'atupu avanoa pe a toe fo'i mai ose afi o le fa'atupulaia o le tamaoaiga.


Taimi meli: Sep-26-2023