Se pa'u o le 20.7% i le vaiaso e tasi!Fa'alavelave fa'alavelave fa'alavelave fa'afuase'i le fua o uta a Europa!Kamupani va'a i le 'panic mode'

tala fou

Se pa'u o le 20.7% i le vaiaso e tasi!Fa'alavelave fa'alavelave fa'alavelave fa'afuase'i le fua o uta a Europa!Kamupani va'a i le 'panic mode'

Kamupani va'a

O le maketi o felauaiga o koneteina o loʻo i totonu o le siʻusiʻu, ma le pa'ū o tau mo le 22 vaiaso faʻasolosolo, faʻalautele ai le paʻu.

Na pa'ū tau o uta mo le 22 vaiaso sa'o

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai na tuʻuina mai e le Shanghai HNA Exchange, o le Shanghai Container Freight Index (SCFI) mo le auina atu i fafo na pa'ū 136.45 points i le 1306.84 i le vaiaso talu ai, faʻalauteleina i le 9.4 pasene mai le 8.6 pasene i le vaiaso talu ai ma faʻalauteleina mo le vaiaso sosoo lona tolu. .Faatasi ai ma i latou, o le laina Europa o loʻo sili ona afaina i le paʻu o tau o uta.

Kamupani va'a-1

Fa'asinoga Va'alele Fou:

O le laina Europa na pa'ū le $306 i le TEU, poʻo le 20.7%, i le $ 1,172, ma ua oʻo nei i lalo i lona amataga 2019 ma feagai ma le $1,000 taua i lenei vaiaso;

O le tau mo le TEU i luga o le laina Metitirani na pa'ū i le $ 94, poʻo le 4.56 pasene, i le $ 1,967, pa'ū i lalo ole $2,000 faʻailoga.

O le fua faatatau o le FEU i luga o le auala i Sisifo na pa'u i le $73, poo le 4.47 pasene, i le $1,559, ua siitia laititi mai le 2.91 pasene i le vaiaso talu ai.

O tau o uta i Sasa’e na pa’u i lalo e $346, poo le 8.19 pasene, i le $3,877 i le FEU, i lalo e $4,000 mai le 13.44 pasene i le vaiaso talu ai.

E tusa ai ma le lomiga lata mai o Drury's Global Shipping lipoti maketi, o le World Container Rate Index (WCI) na pa'ū i le isi 7 pasene i le vaiaso talu ai ma e 72 pasene le maualalo nai lo le tausaga talu ai.

Kamupani va'a-2

Fai mai le aufaipisinisi, ina ua uma ona taʻimua le laina i Sasaʻe Mamao - Amerika i Sisifo i le tautoulu, o le laina Europa na laa i le pefu talu mai Novema, ma o le vaiaso talu ai na faʻalauteleina le pa'ū i le sili atu i le 20%.O le faʻalavelave malosi i Europa o loʻo faʻamataʻu e faʻavavevave ai le paʻu o le tamaoaiga i le lotoifale.Talu ai nei, o le tele o oloa i Europa ua matua paʻu, ma ua paʻu foi le tau o uta.

Ae ui i lea, o le fua faatatau lata mai pa'u i luga o le auala Mamao Sasae-Sisifo, lea na taʻitaʻia ai le paʻu, ua faʻafefeteina, faʻapea o le maketi e le mafai ona tumau le paleni e faʻavavau ma o le a faasolosolo malie ona fetuunai le ata sapalai.

Na faailoa mai e le au suʻesuʻe i le alamanuia e foliga mai o le kuata lona fa o le laina o le sami i le vaitau o le vaitau, o le tele o maketi e masani lava, o le laina a le Iunaite Setete i Sisifo ua mautu, o le laina Europa ua faateleina le paʻu, o tau o uta e mafai ona faʻaauau pea ona paʻu. seia oo i le kuata muamua o le tausaga a sau pe a uma le Tausamiga tautotogo;O le kuata lona fa o le vaitau maualuga masani o le laina i fafo, ma o le a oʻo mai le Spring Festival, o le toe faʻaleleia o oloa e mafai lava ona faʻamoemoeina.

Kamupani va'a i le 'panic mode'

O laina o le sami o loʻo i ai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi ona ua paʻu i lalo tau o uta i le lotolotoi o le paʻu o le tamaoaiga ma le faʻaititia o tusi mai Saina i Europa i matu ma le itu i sisifo o le US.

E ui lava i faiga fa'aletonu o lo'o fa'aitiitia ai le gafatia i vaiaso ta'itasi e ala atu i le alalaupapa fefa'ataua'iga i le sili atu ma le tasi vaetolu, o nei mea ua le mafai ona fa'aitiitia le pa'u tele i tau pu'upu'u.

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau, o nisi o kamupani vaʻa o loʻo sauni e faʻaititia le tau o uta ma faʻamalieina pe faʻamalieina le tuʻuina atu ma le taofia.

Na taʻua e se tasi faʻatonu faʻauluuluga a Peretania e foliga mai o loʻo popole le maketi i sisifo.

"Ou te mauaina pe tusa ma le 10 imeli i le aso mai sui sooupu i tau maualalo," o lana tala lea.Talu ai nei, na ofo mai ai ia te aʻu le $1,800 i Southampton, lea e valea ma popolevale.E leai se Kerisimasi faanatinati i le maketi i sisifo, aemaise lava ona o le paʻu o le tamaoaiga ma tagata e le o faʻaalu tupe e pei ona latou faia i le taimi o faʻamaʻi.

Kamupani va'a-3

I le taimi nei, i le itulagi o Trans-Pacific, o fua faatatau pupuu mai Saina i le Talafatai i Sisifo o le US o loʻo paʻu i lalo o le tamaoaiga, toso i lalo e oʻo lava i tau umi ona o le faʻamalosia o le au faʻatautaia e tipi le tumau tau konekarate ma tagata faʻatau.

E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai mai le Xeneta XSI Spot index, o nisi o containers i Sisifo na faʻamafola i lenei vaiaso i le $1,941 i le 40 futu, i lalo 20 pasene i le masina nei, ae o le East Coast na paʻu i le 6 pasene i lenei vaiaso i le $5,045 i le 40 futu. e tusa ai ma le WCI a Drewry.

O lo’o fa’aauau pea ona taofi le folauga a kamupani va’a ma taula

O fuainumera lata mai a Drury o loʻo faʻaalia ai i le isi lima vaiaso (vaiaso 47-51), 98 faʻaleaogaina, poʻo le 13%, ua faʻasalalau mai le aofaʻi o 730 faʻatulagaina folau i auala tetele e pei o Trans-Pacific, Trans-Atlantic, Asia- Nordic ma Asia-Mediteranean.

I lenei vaitau, o le 60 pasene o malaga gaogao o le a i luga o le Pasefika i sasae auala, 27 pasene i Asia-Nordic ma Metitirani auala, ma le 13 pasene i luga o le isi itu-Atelani ala i sisifo.

Faatasi ai ma i latou, o LE soʻotaga na faʻaumatia le tele o malaga, faʻasalalau le faʻaleaogaina o le 49;O le 2M Alliance na faasilasilaina 19 faaleaogaina;Na faalauiloa e le OA Alliance le 15 faaleaogaina.

Kamupani va'a-4

Fai mai Drury, o loʻo tumau pea le tau o le tamaoaiga o se faʻafitauli o le tamaoaiga o le lalolagi aʻo ulufale le pisinisi vaʻa i le vaitau o aso malolo i le taumalulu, faʻatapulaʻaina le mana faʻatau ma le manaʻoga.

O le iʻuga, o loʻo faʻaauau pea ona paʻu le tau o fefaʻatauaiga, aemaise lava mai Asia i le US ma Europa, e faʻailoa mai ai o le toe foʻi i luma ole COVID-19 tulaga atonu e vave vave nai lo le faʻamoemoe.E tele kamupani va'alele o lo'o fa'amoemoeina lenei fa'asa'oga o maketi, ae le o le saoasaoa lea.

Ua fa'amaonia le fa'atinoina o le malosi o le pulega o se fua aoga e lagolago ai fua faatatau i le taimi o le fa'ama'i, peita'i, i le maketi o lo'o i ai nei, ua le mafai ai e faiga fa'amalosi ona tali atu i manaoga vaivai ma taofia ai le pa'u o tau.

E ui i le faʻaitiitia o le gafatia e mafua mai i le tapunia, o loʻo faʻamoemoe pea le maketi o vaʻa e agai atu i le sili atu le malosi i le 2023 ona o le faʻatonuina o vaʻa i le taimi o faʻamaʻi ma vaivai le manaʻoga o le lalolagi.


Taimi meli: Tes-06-2022